Docville organiseert tweede editie ‘On Tour’

Het Internationaal Documentair Filmfestival Docville organiseert van september 2011 tot en met februari 2012 voor het tweede jaar op rij “Docville on Tour”.

Het Internationaal Documentair Filmfestival Docville organiseert van september 2011 tot en met februari 2012 voor het tweede jaar op rij “Docville on Tour”. Een selectie van spraakmakende documentaire films zal in die periode te zien zijn in een aantal filmzalen in Vlaanderen en Brussel. De zaaluitbaters kunnen kiezen uit een aanbod van vijf films. Voorlopig zijn de films al te zien op een tiental locaties.

De eerste film is “Marwencol” van Jeff Malmberg (VS). Deze film over een miniatuurstad won op Docville 2011 de Juryprijs voor de Beste Internationale Documentaire. Daarnaast is ook “De Engel van Doel” van Tom Fassaert te zien over de strijd van de inwoners om het bekendste polderdorp in Vlaanderen te behouden. “This Way of Life” van Thomas Burstyn (Nieuw-Zeeland) verfilmt een gezin met 6 kinderen dat op een alternatieve manier leeft. “Reindeerspotting” van Joonas Neuvonen (Finland) gaat over een jonge drugsverslaafde en “If A Tree Falls” van Marshall Curry (VS) over Earth Liberation Front (ELF). (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content