Documentaire ‘Une Journée Particulière’ is verjaardagscadeau voor Cannes

Gilles Jacob, president van het Festival de Cannes, heeft hard gewerkt aan een verjaardagscadeau voor het jaarlijkse event.

Ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van het unieke filmfestival maakte Gilles Jacob de documentaire ‘Une Journée Particulière’. Hij volgde tijdens de 60ste editie in 2007 verschillende legendarische regisseurs die hun film kwamen voorstellen tijdens Cannes. Enkele onder hen zijn huidig jurylid Nanni Moretti, Roman Polanski, Ken Loach en Claude Lelouche.

Jacob maakte de film om mensen wat meer inzicht te verschaffen over de historische en menselijke geschiedenis van Cannes. Hij werpt een blik achter de scènes en toont de intense emoties die plaatsvinden wanneer zoveel fantastische regisseurs samenkomen.

Jacob een vaste waarde van Cannes noemen zou een zware understatement zijn. Zijn Cannes-avontuur begon bijna 50 jaar geleden in 1964 toen hij voor de eerste keer als jonge journalist naar het filmmekka kwam. In 1976 wordt hij een vaste medewerker en dat zou zo blijven.

Op 20 mei kunnen festivalbezoekers het Festival van Cannes bekijken door de ogen van Jacob in ‘Une Journée Particulière’.
(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content