Docu-fictie over Nick Cave in 2014 in de zalen

Het leven van Nick Cave, en meer bepaald diens 20.000ste dag op aarde, wordt het onderwerp van een fictiedocumentaire over de Australische artiest.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Regisseurs Iain Forsyth en Jane Pollard, die in het verleden meermaals hebben samengewerkt met Cave, kozen voor een meer avant-gardische benadering toen ze carte blanche kregen voor een film over Cave. De film werd gemaakt tijdens de voorbereidingen van Cave’s laatste studio-album, ‘Push The Sky Away’.

Het resultaat, ‘20,000 Days on Earth’, is een aaneenschakeling van fictieve – en in de meeste gevallen geïmproviseerde – scènes waarbij afgeteld wordt naar de 20.000ste dag in het leven van Cave. De regisseurs beschrijven de scènes in The Guardian als ‘opgebouwd rond realistische situaties, waar Nick Cave z’n gang mee kan gaan’.

Cave, zowel vertelstem als hoofdrolspeler, is niet aan z’n proefstuk toe: in 1987 begon hij aan z’n filmcarrière in de romantische fantasy-film Wings Of Desire van Wim Wenders. Nadien verscheen hij een viertal keer als gastacteur in verscheidene producties. Z’n recentste optreden maakte hij in ‘The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford’ uit 2007. (QSS) Bekijk de clip van ‘Dig, Lazarus, Dig!!!’, de titelsong van het veertiende studio-album van Nick Cave and the Bad Seeds, geregisseerd door Forsyth en Pollard:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content