Disney tovert geanimeerd ‘Fantasia’-verhaal om tot live-actionfilm

De demon Chernobog © Youtube

De satanische demon uit Night of Bald Mountain komt binnenkort tot leven, nu filmmaatschappij Disney een live-actionprent plant van het iconische verhaal uit de animatiefilm Fantasia.

Night of Bald Mountain is wellicht het meest griezeligste segment uit de getekende film Fantasia. Uitgebracht in 1940, bestond Fantasia uit acht verhalen die op klassieke muziek gepresenteerd werden.

In Night of Bald Mountain brengt het gevleugelde gedrocht Chernobog, op de originele muziek van Russische componist Modest Mussorgski, de doden weer tot leven om samen een nacht van chaos en onlust te beleven. Het script voor de nieuwe film ligt in de deskundige handen van Matt Sazama en Burk Sharpless. Wetende dat zij ook het schrijvende gedeelte voor de film Dracula Untold op zich hadden genomen, belooft deze versie even duister en luguber te worden.

Remake, na remake…

Disney tovert geanimeerd 'Fantasia'-verhaal om tot live-actionfilm
© gf

Het is niet de eerste keer dat Disney in zijn eigen archief grabbelt, op zoek naar inspiratie voor een nieuw project. Dit jaar kwam ‘het huis van de muis’ op de proppen met Cinderella, een reële versie van Assepoester en in 2014 gaf actrice Angelina Jolie gestalte aan de booswicht Maleficent uit het klassieker Doornroosje -verhaal.

Toch overstijgt Disney het klassieke recept van de remakes. Het motto ‘plaats een oud model in een nieuw jasje’, interpreteert de filmmaatschappij als ‘plaats een getekend model in een levensecht jasje’. En dat lijkt te werken, want de live-actionversies brengen op. Zo bracht Maleficent een slordige 750 miljoen dollar in het laadje en met een opbrengst van 530 miljoen dollar was ook de laatste Cinderella een monstersucces.

… na remake

Niet de eerste remake dus, maar zeker ook niet de laatste. Disney kondigde aan dat ook de figuren uit de klassiekers Beauty and the Beast (met actrice Emma Watson), Tink (een adaptatie van Peter Pan rond het elfje Tinkerbell, met actrice Reese Witherspoon), Jungle Book, Mulan en Dumbo getransformeerd worden van tekenfiguren naar werkelijke personages.

Nou ja, ‘werkelijk’ is een groot woord. Want waar ze een vliegende olifant met abnormaal grote oren gaan vinden, is ons een raadsel. (FDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content