Die Hard-regisseur John McTiernan moet een jaar in de gevangenis

John McTiernan, regisseur van Hollywoodactiefilms als Die Hard en Predator, moet een celstraf van een jaar uitzitten wegens zijn rol in een afluisterschandaal. Hij had daarbij gelogen tegen de FBI.

John McTiernan moet een celstraf van een jaar uitzitten wegens zijn rol in een afluisterschandaal. Hij kreeg er nog eens drie jaar voorwaardelijk en een boete van 100.000 dollar bovenop. Dat weet het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter

De 62-jarige regisseur van onder meer ‘Die Hard’, ‘Predator’ en ‘The Hunt For Red October’ had enkele jaren geleden privédetective Anthony Pellicano ingeschakeld om gesprekken van filmproducent Charles Roven af te luisteren, maar hij liep tegen de lamp. McTiernan beweerde in eerste instantie dat hij geen opdracht gaf voor de luisterpraktijken. Later bekende hij dat hij had gelogen.

De regisseur werd in 2010 veroordeeld tot een jaar celstraf en drie jaar voorwaardelijk. Na betaling van een borgsom werd hij vrijgelaten, in afwachting van een uitspraak in hoger beroep. Die aanvraag werd nu door het Amerikaanse Hooggerechtshof afgewezen.

Wanneer John McTiernan effectief achter de tralies verdwijnt is niet bekend.

Pellicano, die ook nog andere Hollywoodsterren afluisterde, waaronder Sylvester Stallone, kreeg een gevangenis van vijftien jaar aan de broek. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content