DiCaprio ‘wint’ eerste Oscar volgens beelden CNN

© Reuters

Het wereldwijde web werd even laaiend enthousiast toen een opmerkzame kijker Leonardo DiCaprio’s naam zag prijken op een Oscarbeeldje tijdens een uitzending van CNN.

De Amerikaanse nieuwszender CNN ging in de aanloop naar de Academy Awards even achter de schermen kijken waar de bekende Oscarbeeldjes gemaakt worden. Tijdens het verslag kwam een naamplaatje van een Oscar vluchtig in beeld waar te lezen stond dat de award naar DiCaprio zou gaan.

De aandachtige kijker tweette de screenshot meteen als bewijs voor, na vele verloren nominaties, DiCaprio’s allereerste Oscar. De slordige fout van CNN werd euforisch over het internet verspreid en de wereld zag de ‘The Wolf of Wall Street’-acteur het beeldje al in ontvangst nemen.

Did CNN just accidentally showed Leonardo DiCaprio as this year’s Oscar Best Actor winner? #Oscars2014 pic.twitter.com/OsnRIrBoZH

— The Moviejerk (@themoviejerk) February 10, 2014

Helaas. Geen fout van de zender, enkel een beetje plagen. De stemming voor de Academy Awards begint vandaag, 14 februari, pas. De naamplaatjes worden op voorhand voor elke kanshebber gemaakt, zodat ze op het moment zelf snel aan het beeldje kunnen worden bevestigd.

Het is duidelijk dat DiCaprio een hele schare fans achter zich heeft die hopen dat hij de Oscar eindelijk mee naar huis mag nemen. Maar voor de moment-supreme is het nog wachten tot 2 maart.

DiCaprio is met ‘The wolf of Wall Street’ genomineerd voor beste acteur, samen met Christian Bale voor ‘American hustle’, Bruce Dern voor ‘Nebraska’, Chiwetel Ejiofor voor ’12 years a slave’ en Matthew McConaughey met de ‘Dallas buyers club’.

Er wordt verwacht dat McConaughey met de Oscar gaat lopen. Hij won de Screen Actor’s Guild voor beste acteur. De acteur won ook al een Golden Globe en een Critics Choice Award voor dezelfde rol van aidspatiënt Ron Woodroof in ‘Dallas Buyers Club’. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content