Deze zomer 22ste editie Ecran Total

Monty Python and the Holy Grail © gf

Op 29 juni gaat het festival Ecran Total van Cinema Arenberg opnieuw van start. Brussel wordt voor de 22ste keer de hele zomer lang overspoeld met films, evenementen en ontmoetingen.

Van 29 juni tot 13 september zal Brussel en voor het eerst ook het Waalse Bergen ondergedompeld worden in een cinefiele sfeer met maar liefst 80 films, events en ontmoetingen op het programma. Naast het gebruikelijke schema zullen er ook onuitgegeven films en klassiekers vertoond worden.

De Iraanse cineaste en tekenares Marjane Satrapi krijgt carte blanche en zal het festival op 30 juni openen met een vertoning van ‘The Holy Grail’ van Monty Python. Een van haar zes keuzefilms is Casino Royale uit de jaren 1960 van John Huston. Ook ‘The Chase’ van Arthur Penn met Marlon Brando en Jane Fonda zal de regisseuse nog eens op het publiek loslaten. Satrapi won de Juryprijs in Cannes in 2007 met haar film ‘Persépolis’.

Er worden ook events en ontmoetingen georganiseerd in het teken van de mediacrisis. Er worden films en documentaires vertoond, debatten en infosessies gehouden. Zowel klassiekers als recentere films over dit specifiek thema zullen op het groot scherm geprojecteerd worden zoals ‘Citizen Kane’ van Welles en ‘Network’ van wijlen Sidney Lumet. Er wordt ook een retrospectieve gewijd aan Peter Watkins. Een reeks Italiaanse klassiekers à la ‘Il Gatoppardo’ en ‘Senso’ zullen zeker niet ontbreken.

Hieronder de trailer van de komische ‘Holy Grail’ van het Monty Pythoncollectief.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer info over Ecran Total via deze link.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content