‘Deux jours, une nuit’ van de broers Dardenne genomineerd voor Europese publieksprijs

© gf

De film ‘Deux jours, une nuit’ van Jean-Pierre en Luc Dardenne heeft zich genesteld bij het kransje kanshebbers op de publieksprijs van de European Film Awards. Ook ‘Nymphomaniac’ van Lars von Trier is in de running.

De film “Deux jours, une nuit” van Jean-Pierre en Luc Dardenne is een van de zes kanshebbers op de publieksprijs van de European Film Awards. De Belgische film krijgt onder meer concurrentie van “Nymphomaniac” van de Deense regisseur Lars von Trier.

“Deux jours, une nuit” gaat over een werkneemster, Sandra (gespeeld door de Franse actrice Marion Cotillard), die één weekend – of twee dagen en een nacht – de tijd heeft om haar collega’s te overtuigen om hun premie af te staan zodat zij haar werk kan behouden. Ze wordt geholpen door haar echtgenoot, gespeeld door de Belgische acteur Fabrizio Rongione.

De film ging in mei in première op het filmfestival van Cannes. De andere genomineerden voor de publieksprijs zijn: “IDA” (Denemarken/Polen, regisseur Pawel Pawlikowski), “La belle et la bête” (Frankrijk, Christophe Gans), “Nymphomaniac, director’s cut” (Denemarken, Lars von Trier), “Philomena” (Groot-Brittannië, Stephen Frears) en “Hundraaringen som klev ut genom fonstret och forsvann” of “The 100-year old man who climbed out the window and disappeared” (Zweden, Felix Herngren).

Stemmen kan nog tot eind oktober op deze website. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Europese Oscars op 13 december in de Letse hoofdstad Riga. Vorig jaar won de Vlaamse actrice Veerle Baetens op de European Film Awards de prijs van beste actrice voor haar vertolking in “The Broken Circle Breakdown”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content