“Des Hommes et des Dieux” wint César voor beste film

“Des Hommes et des Dieux” heeft de de César voor de beste film gewonnen tijdens de 36ste uitreiking van de belangrijkste Franse filmprijzen

“Des Hommes et des Dieux” heeft de de César voor de beste film gewonnen tijdens de 36ste uitreiking van de belangrijkste Franse filmprijzen, vrijdag in Parijs. Ook regisseur Roman Polanski en de film “The Social Network” mochten met een César naar huis.

“Des Hommes et des Dieux”, die de César voor de beste film kreeg, is van de hand van Xavier Beauvois. De film gaat over een groep monniken die in 1996 ontvoerd en vermoord zijn in Algerije. De Frans-Poolse cineast Roman Polanski kreeg de César voor zijn regie van de film “The Ghost Writer”. De montage werd pas afgerond toen
Polanski al onder huisarrest stond in Zwitserland.

De César voor beste buitenlandse film, waar ook het Belgische “Illégal” voor in het geding was, ging naar “The Social Network” van David Fincher. De film gaat over de lancering van socialenetwerksite Facebook. Eric Elmosnino sleepte een César in de wacht voor zijn rol in “Gainsbourg (vie héroïque)”. De César voor de beste actrice was voor Sara Forestier voor haar rol in “Le nom des gens”.

De Belg François Damiens, die genomineerd was voor de beste bijrol in de film “L’Arnacoeur”, moest met lege handen naar huis. In de categorie haalde Mischael Lonsdale het, voor zijn rol in “Des Hommes et des Dieux”.

De Amerikaanse cinéast Quentin Tarantino ten slotte kreeg vrijdagavond in Parijs een ere-César.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content