Derde Razor Reel Fantastic Film Festival in Brugge

Vanaf zondag 31 oktober strijkt een batterij fantastische wezens neer in de Brugse cinema’s.

Filmfestival Gent heeft menig cinefiel voldaan achtergelaten, maar de horror-, fantasy-, science fiction- en animefans blijven op de meeste filmevents toch nog een beetje op hun honger zitten. Deze ietwat obscure kleine broertjes van grote cinema worden gelukkig volledig in de spotlights gezet in het derde Razor Reel Fantastic Film Festival, dat deze zondag 31 oktober in Brugge van start gaat.

Het festival telt drie locaties. Tussen de vele narratieven vol zenuwprikkelende scènes, bloedvergieten allerhande en big tits zombies zijn er dit jaar ook twee wereldpremières te zien. De eerste daarvan, de nu al controversiële Nederlandse horrorkomedie Sint van Dick Maas, opent zondag het festival.

Als elk zichzelf respecterend festival wil het volledig door vrijwilligers gedragen Razor Reel daarnaast nog meer aanbieden dan enkel en alleen filmvertoningen. Het festival mag op een hele reeks gasten rekenen uit binnen-en buitenland, en organiseert verder nog workshops en symposia voor zowel filmfans als aspirant-filmmakers. Ook pakken de organisatoren dit jaar uit met een designwedstrijd. Wie zijn portie afgehakte ledematen en rondwarende geestesverschijningen voor dit jaar dus nog wil opsnuiven, is van 31 oktober tot en met 6 november meer dan welkom in Brugge.

Dieter Brusselaers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content