Derde ‘Hellboy’-film zeer onzeker

Regisseur Guillermo Del Toro heeft zoveel projecten op stapel staan dat er volgens Mike Mignola, de geestelijke vader van de stripdemon, wellicht geen derde film over zijn rode superheld komt.

De eerste twee ‘Hellboy’-films waren in 2004 en 2008 een door pers en publiek goed ontvangen alternatief voor de traditionele comicverfilmingen. ‘Hellboy’, gespeeld door Ron Perlman, is een sigaren rokend, slecht gehumeurd creatuur, dat naar de aarde werd gebracht door Nazi’s en constant achtervolgd wordt door zijn verleden.

Dat de films zo succesvol waren, heeft veel te maken met regisseur Del Toro. De Mexicaan werd bekend door sfeervolle en traditionele griezelfilms, en wist ‘Hellboy’ visueel volledig naar zijn hand te zetten.

Del Toro zit momenteel vol toekomstplannen, en lijkt elke maand wel met een nieuw project op de proppen te komen. Zo bereidt hij naar eigen zeggen onder meer een tweede verfilming van ‘The Witches’ voor, naar het boek van Roald Dahl, en zou hij ook aan het werken zijn aan een nieuwe filmversie van de Disneylandattractie ‘The Haunted Mansion’. Een derde ‘Hellboy’ zou volgens stripauteur Mike Mignola echter niet op het programma staan.

Fans van de strips hoeven echter niet te wanhopen: in oktober verschijnt een nieuw album. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content