Deense filmcritici orgastisch voor ‘Nymphomaniac’

Deense filmcritici zijn helemaal klaar voor de wereldpremière van Lars Von Triers seksuele fantasieprent ‘Nymphomaniac’. In afwachting lanceren ze een eigen versie van de beruchte orgasme-poster… om de Bodil Awards te promoten.

In Denemarken zijn de filmcritici helemaal wild van de nieuwste schandaalfilm van Lars Von Trier. Zó wild dat ze een eigen postercampagne van de intussen bekende filmposter van Nymphomaniac de wereld instuurden.

Bedoeling is de Bodil Awards te promoten. Dat zijn de grootste Deense, en bij uitbreiding een van de oudste Europese filmprijzen, die op 1 februari in Kopenhagen worden uitgereikt. Aangezien imitatie de hoogste vorm van vleierij is, ging iedereen uit de kleren om een orgasme te faken à la Charlotte Gainsbourg, Shia LaBoeuf, Stacy Martin, Stellan Skarsgard, Uma Thurman en co.

‘Sommige mensen zullen denken dat wij alleen maar in onze ivoren torens zitten, met een kritische blik neerkijken op het filmlandschap en helemaal geen plezier hebben’, luidt het in een statement. ‘Maar net als iedereen, kunnen wij ook opgewonden raken door een goede film – en we zijn niet bang om die opwinding met jullie te delen.’ Duidelijke taal.

‘Nymphomaniac’ gaat op 25 december in wereldpremière in Kopenhagen. Bij ons loopt Part 1 vanaf 1 januari in de bioscoop. Part 2 komt uit op 29 januari.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content