De trailer voor Sharknado 4 is er

© Syfy

Hoewel niemand nog echt begint te watertanden van het concept blijven de makers achter de Sharknado-franchise haaien in regenwolken duwen.

Toen de eerste Sharknadofilm in 2013 voor het eerst het daglicht zag kon de prent nog rekenen op een cultstatus, een trouw en razend opgewonden publiek en een plot dat toch weer ietwat afweek van alle andere haaienhorror zoals Sand Sharks, Snow Shark en Jersey Shore Shark Attack. De Great White is een populaire inspiratiebron voor heel wat B-filmdraaiers, maar tot voordien kwamen ze nog nooit uit de lucht gevallen. De film werd een instant hit, zeker omdat regisseur Anthony C. Ferrante Tara Reid van onder het stof tevoorschijn haalde en de beeldkwaliteit om te huilen was. Blijkbaar doet dat iets met een mens.

Maar dan volgde Sharknado 2. En Sharknado 3. En binnenkort dus Sharknado 4. Dat wat de film eerst zo origineel maakte begint nu afgezaagd te worden. Bovendien heeft het internet al meermaals bewezen dat het – in tegenstelling tot Swamp Shark! – wetenschappelijk onmogelijk is dat haaien opgezogen worden door een tornado om dan heel gericht met tanden vooruit mensen aan stukken te rijten op het land. Kapotgeanalyseerd heet dat dan, maar dat krijg je wanneer je je fans steeds hetzelfde houtje geeft om op te knagen en het geheel uiteindelijk behoorlijk slap is, iets wat je van een andere haaienfranchise zoals Sharktopus moeilijk kan zeggen.

Sharknado 4, getiteld “The 4th Awakens” (knipoogje naar Star Wars), vindt plaats 5 jaar na de eerste haaienaanval uit de eerste film. De bewoners van het kustdorpje hebben vijf rustige jaren achter de rug, maar blijkbaar komt het bizarre weer nu ook op andere plaatsen voor, zoals Las Vegas. De teaser wemelt van Elvis Presley impersonators en Magic Mikes en jep, ook Tara Reid is terug als ‘April’. Momenteel wordt er echter wel een online poll gehouden waarin beslist wordt of ze mag blijven leven of niet. (KS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content