‘De rouille et d’os’ bekroond tot beste film in Londen

De outsiderromance ‘De rouille et d’os’ van regisseur Jacques Audiard, met Matthias Schoenaerts en Marion Cotillard in de hoofdrollen, is tijdens het Filmfestival van Londen verkozen tot beste film.

‘De rouille et d’os – in het Engels ‘Rust & Bone’ – van Jacques Audiard, met de Belg Matthias Schoenaerts en Marion Cotillard in de hoofdrollen, is tijdens het Filmfestival van Londen verkozen tot beste film.

De outsiderromance tussen een 25-jarige buitenwipper van een nachtclub (Matthias Schoenaerts) en een mooie vrouwelijke trainer van orka’s (Cotillard) sloeg aan bij de jury. ‘Een film vol leven, geweld en liefde’, klonk het.

Voor de Franse topregisseur Jacques Audiard is het al de tweede keer in vier jaar tijd dat hij aan de haal gaat met de hoofdprijs op het Londense filmfestival. In 2009 won zijn fillm ‘Un Prophète’.

De Amerikaan Benh Zeitlin won met ‘Beasts of the Southern Wild’ de prijs voor beste debuutfilm. De Lifetime Achievement Award ging naar regisseur Tim Burton en actrice Helena. Beide laureaten vormen in het echte leven een koppel.

‘Great expectations’ van Mike Newell, met Bonham Carter en Ralph Fiennes, is de slotfilm van het festival.(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content