De hoogte -en dieptepunten van de 84ste Academy Awards

Een meer dan drie uur durende Oscarceremonie is traditiegetrouw een aaneenschakeling van hoogte -en dieptepunten. Een overzicht van het beste en het slechtste van de 84ste Academy Awards.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

DE HOOGTEPUNTEN
De speech van Streep
Een toonbeeld van klasse: dat was de acceptance speech van Meryl Streep. Ze won de Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor haar vertolking van Margaret Thatcher in ‘The Iron Lady’. In haar speech bedankte ze op zeer emotionele wijze de twee belangrijkste mannen in haar leven: haar echtgenoot Don Gummer en haar make-up artiest J. Roy Helland. Met die laatstgenoemde werkt ze al 37 jaar samen. Helland nam ook een Oscar in ontvangst, die voor Best Achievement in Make-Up.


De comeback van Crystal Het was acht jaar geleden dat Billy Crystal nog eens de Oscars presenteerde maar de comedian bewees dat hij nog steeds niets van zijn pluimen heeft verloren. Hij hield vast aan de succesformule van zijn vorige acht passages als presentator van de grootste filmprijzen op aarde.

Traditiegetrouw parodieerde hij enkele van de genomineerden voor Beste Film. Hij liet zich passioneel kussen door George Clooney (The Descendants), at van de sh*it pie van Octavia Spencer (The Help) en liet zich in het Parijse nachtleven (Midnight In Paris) verleiden door niemand minder dan Justin Bieber. Zijn traditionele medley kon ook niet ontbreken.Sacha Baron Cohen als The Dictator
Een van de meest gecontesteerde gasten op de Oscars was Sacha Baron Cohen. De Academy dreigde eerder om hem te verbannen van de Oscarshow indien hij zou opdagen als zijn personage The Dictator. Cohen gaf hier geen gehoor aan en daagde in kostuum op met “de assen van Kim Jong-Il”. Volgens Cohen wou ‘De Grote Leider’ postuum nog aanwezig zijn bij de Academy Awards. The Dictator had geen al te vaste hand en hij liet de assen van de voormalige Noord-Koreaanse president vallen over E! Entertainment-presentator Ryan Seacrest.DE DIEPTEPUNTEN
Natalie Portman kondigt Best Actor aan De woorden die Natalie Portman uitsprak over de kandidaten voor Beste Mannelijke Hoofdrol waren mooi maar de manier waarop de voormalige Oscarwinnares ze uitsprak was allerminst inspirerend te noemen. De bedoeling was dat ze de genomineerden persoonlijk zou aanspreken maar Portman beperkte zich tot een rondje staren naar de autocue. Frappant voor iemand die voor de kost teksten uit het hoofd leert.

Bekijk het filmpje.

Emma Stone en Ben Stiller
Emma Stone en Ben Stiller presenteerden de Academy Award voor Beste Visual Effects. Ze speelden een sketch waarin Stone overenthousiast moest reageren en Stiller haar moest temperen. Stone ging helemaal op in haar rol maar de sketch sleepte te lang aan om interessant te blijven. (BW)
Bekijk het filmpje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content