‘De helleveeg’ wordt verfilmd

‘De helleveeg’, het nieuwste boek van de Nederlandse auteur A. F. Th. van der Heijden, wordt verfilmd. Dat maakte uitgeverij De Bezige Bij bekend.

‘De helleveeg’, het nieuwste boek van de Nederlandse auteur A. F. Th. van der Heijden, wordt verfilmd. Dat maakte uitgeverij De Bezige Bij bekend. Producent Matthijs van Heijningen gaat met regisseur André van Duren het boek verfilmen.

‘De helleveeg’ verscheen op 30 mei, de dag dat Van der Heijden de P. C. Hooftprijs in ontvangst nam. Van der Heijden zelf is blij met de verfilming: “Ik verwacht stellig dat ‘De helleveeg’ van André van Duren met haar scherpe nagels door het filmdoek heen zal klauwen”, zo zegt hij.

In ‘De helleveeg’ keert A.F.Th. van der Heijden terug naar het decor en de personages van zijn vermaarde cyclus ‘De tandeloze tijd’. Het boek vertelt over Albert Egberts’ tante Tiny, die behalve met smetvrees ook behept is met een dwangmatig scherpe tong. Voor Albert is tante Tiny, schertsend Tientje Poets genoemd, even afschrikwekkend als intrigerend. Eenmaal zelf vader geworden stuurt Albert aan op een grote confrontatie, waarbij eindelijk alle familiegeheimen aan het licht komen. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content