‘De grootvader van Bollywood’ is overleden

© Reuters

Bollywood-acteur A.K. Hangal, bijgenaamd de “grootvader” van de Indiase cinema, is op 95-jarige leeftijd overleden. Hij bezweek aan de gevolgen van een heupfractuur.

“Mijn vader werd kunstmatig beademd, maar zijn gezondheid ging sinds gisteren achteruit. Hij is om 09.00 uur overleden”, verklaarde zijn zoon, Vijay Hangal, in Bombay. Hangal werd geboren in Sialkot, in het huidige Pakistan. Hij bracht drie jaar in gevangenschap door vanwege zijn activisme tegen de Britten, in de periode voor de onafhankelijkheid. Later trok Hangal naar Bombay en sloot hij zich aan bij een links geëngageerd theatergezelschap.

Hij maakte pas laat zijn entree in Bollywood, maar speelde niettemin nog mee in meer dan 200 films. Hij verwierf vooral bekendheid door zijn rollen als patriarch. Hangal maakte vooral naam door “Sholay” en “Namak Haraam” in de jaren zeventig. Onlangs gaf hij toe volledig aan de grond te zitten. Zijn zoon had een oproep gelanceerd richting de Bollywood-sterren om de medische kosten van zijn vader te helpen betalen. De grote namen van de Indiase cinema brachten via twitter hulde aan “de marathonloper van de Indiase film”. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content