De beste quotes van de Oscars 2012

Elk jaar zorgt de Oscarceremonie voor enkele memorabele quotes. Onze selectie voor de 84e editie.

“Het gaf me de mogelijkheid om mijn goede vriend en tennispartner Kim Jong Ill mee te brengen.” – Sacha Baron Cohen als The Dictator waarna hij een urne tevoorschijn tovert. En de as ervan uitstrooit op radio- en televisiepresentator Ryan Seacrest.

“Bedankt Academy om mij naast de knapste man van de zaal te zetten.” – Octavia Spencer wint Beste Actrice in een bijrol en doelt op Christian Bale, van wie ze de Oscar overhandigd krijgt.

“Je bent maar twee jaar ouder dan mij. Darling, waar heb je mijn hele leven uitgehangen?” – Christopher Plummer, 82, over zijn eerste Oscar.

“Eenmaal je hem leert kennen is hij een normale kikker. En zoals vele sterren hier in de zaal is hij in het echt veel kleiner dan op het scherm.” – Bret McKenzie van Flight of the Conchords wint de Oscar voor Beste Nummer.

“Ik hou van animatie want je kan er alles in spelen. Als je een blanke man bent, dan kan je een Arabische prins spelen. En als je een zwarte acteur bent, dan kan je een ezel of zebra spelen! Ik heb al animatie gedaan en dit is hoe makkelijk het is: stap een cel binnen, vraag naar je tekst. Iemand spreekt hem in, herhaal het en je krijgt een miljoen dollar.” – Chris Rock geeft de Oscar voor beste animatiefilm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content