David Fincher en Ben Affleck steken Hitchcock-klassieker in pilotenjasje

© Reuters

Het duo stond afgelopen jaar samen op de set voor de bioscoophit Gone Girl en zal weldra Hitchcocks misdaadthriller Strangers on a Train onder handen nemen.

Na Stephan Elliot (Easy Virtue), Anthony Page (The Lady Vanishes) en Gus Van Sant (Psycho) dreigen ook David Fincher en Ben Affleck zich schuldig te maken aan heiligschennis. Het duo zal namelijk met de noirthriller Strangers on a Train een classic van Alfred Hitchcock verfilmen. Het scenario is in handen van Gone Girl-schrijver Gillian Flynn, terwijl de titel wordt afgekort tot Strangers.

In 1950 kocht de Master of Suspense de rechten om de novelle van Patricia Highsmith het jaar nadien te verfilmen. Hitchcocks misdaadprent focust op twee onbekenden die elkaar in een willekeurige locomotief ontmoeten en beiden een moordpartij op hun to-do-list hebben staan. Door van slachtoffer te ruilen denken ze de perfecte moord te kunnen plegen.

Strangers on a Plane

Wat betreft de setting wijken Fincher en Affleck uit naar een vliegtuig. In de remake biedt een onbekende rijke pief een filmster (rol van Affleck) een vlucht aan, wanneer diens privéjet tijdens een drukke Oscarcampagne de pijp aan Maarten geeft. Overige informatie over de plotdetails is nog niet bekend.

De opnames zijn voor later dit jaar gepland. Affleck zal eerst nog Live By Night regisseren, een adaptatie van de gelijknamige roman van de pen van Dennis Lahane (Mystic River, Shutter Island). Affleck zal hierin samen met Sienna Miller de hoofdrol vertolken. Eerder verfilmde hij ook al Lahanes succesthriller Gone Baby Gone. (JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content