David Bowie-film ‘Absolute Beginners’ wordt opnieuw uitgebracht

David Bowie, Patsy Kensit en Eddie O'Connell © Allstar/Orion Pictures

Naar aanleiding van de dertigste verjaardag van de release van ‘Absolute Beginners’ krijgt de Britse rockmusical uit 1986 een upgrade. De film, met Bowie als reclameman Vendice Partners, wordt aangevuld met een documentaire en verschillende interviews.

‘Absolute Beginners’ komt opnieuw uit op Blu-ray en dvd, maar zal enkele aanpassingen ondergaan. Zo wordt er een documentaire over de creatie van de film toegevoegd en zal de nieuwe versie ook interviews met regisseur Julien Temple, acteur Edward Tudor-Pole en producers Stephen Wooley en Nik Powel bevatten.

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Colin MacInnes over het leven in Londen in 1958. De jonge fotograaf Colin (Eddie O’Connell) wordt verliefd op de opkomende modeontwerpster Crepe Suzette (Patsy Kensit), maar die is enkel geïnteresseerd in haar carrière. Ondertussen ondergaat de popcultuur een transformatie en komen raciale spanningen bovendrijven in de Londense wijk Notting Hill.

David Bowie vertolkte de rol van reclamemanager Vendice Partners en schreef ook de soundtrack ‘Absolute Beginners’. De song vond al snel de weg naar de hoogste regionen van de hitlijsten.

De film kreeg veel media-aandacht, maar werd door critici niet overal even goed onthaald. De nieuwe versie van de musical wordt op 25 juli in Groot-Brittannië verwacht. (EL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content