Darren Aronofsky krijgt prijs voor diervriendelijke ‘Noah’

De allereerste Human Society Filmmaker Award gaat naar Darren Aronofsky. De regisseur krijgt de onderscheiding omdat hij computergeanimeerde in plaats van echte dieren gebruikte tijdens de opnames van ‘Noah’.

Darren Aronofsky is de eerste winnaar van de Human Society Filmmaker Award. De regisseur wordt gehuldigd omdat hij tijdens de opnames van zijn recentste film ‘Noah’ geen echte dieren liet opdraven. Het Bijbelepos brengt het verhaal over Noah (Russell Crowe) die elke diersoort probeert te redden van de zondvloed. De beesten werden gegenereerd met CGI, waarbij ze volledig digitaal gecreëerd werden.

In een mededeling laat Aronofsky weten waarom hij voor die techniek koos. “Wanneer de opnames voor ‘Noah’ van start gingen, rees de vraag hoe we het uitgebreide en complexe dierenrijk naar het grote scherm zouden vertalen. Het werd al snel duidelijk dat het gevaarlijk voor de dieren zou zijn, mochten we met echte beesten werken. Dat zou ook moreel niet aanvaardbaar geweest zijn aangezien we een film maakten over Noah, de eerste natuurliefhebber die van alle diersoorten op aarde hield en hen redde.”

Op 21 november wordt de prijs uitgereikt tijdens het liefdadigheidsevenement ‘To The Rescue! New York’ van de Humane Society of the United States. (WH)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content