Dardennes beginnen in najaar met opnames nieuwe film, opnieuw in Seraing

De broers Dardenne

‘La fille inconnue’ is de titel van de nieuwe film van Jean-Pierre en Luc Dardenne. De opnames vinden opnieuw plaats in het asgrauwe Seraing, de perfecte locatie voor de sociale drama’s van de broers.

De Luikse broers Jean-Pierre en Luc Dardenne zullen in het najaar hun volgende film, “La fille inconnue” getiteld, opnemen in Seraing. Dat heeft de maatschappij van het prijzenwinnende duo, Les films du fleuve, donderdag meegedeeld.

Net als in hun jongste film “Deux nuits, un jour” wordt de hoofdrol vertolkt door een Française – de 26-jarige Adèle Haenel. Haenel, nog niet zo bekend als Marion Cotillard, won vorig jaar nog de César voor de beste nevenrol in de film “Suzanne” en dit jaar die voor beste actrice in de prent “Les Combattants”.

“La fille inconnue” (letterlijk: Het onbekende meisje) gaat over Jenny, een jonge dokteres die verteerd wordt door schuldgevoelens nadat zij had verzuimd een jong meisje te onderzoeken, dat korte tijd later dood wordt aangetroffen. De politie zegt de identiteit van de dode niet te kunnen achterhalen, een sein voor Jenny om zelf op onderzoek te gaan.

“La fille inconnue” is een coproductie van Les films du fleuve en Archipel 35, de Franse maatschappij van producent Denis Freyd. Internationaal wordt de film verdeeld door Wild Bunch.

De Dardennes zijn zelf afkomstig uit Seraing. Hun films spelen zich wel vaker af in de asgrauwe omgeving van de buurgemeente van Luik, een industriestad in verval en als dusdanig een perfecte locatie voor de sociale drama’s van de Dardennes. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content