‘D’Ardennen’ en ‘La fille inconnue’ op shortlist European Film Awards

Kevin Janssens en Veerle Baetens in 'D'Ardennen'. © gf

Zowel regisseur Robin Pront als de gebroeders Dardenne maken kans op nominaties voor de European Film Awards. Samen met 48 andere films staan D’Ardennen en La Fille Inconnue op de shortlist voor de awards.

De films D’Ardennen van regisseur Robin Pront en La fille inconnue van de gebroeders Dardenne staan op de shortlist van vijftig films van de European Film Awards. Dat deelt het Vlaams Audiovisueel Fonds dinsdag mee. De 29ste Europese filmprijzen worden op 10 december in het Poolse Wroclaw uitgereikt.

Naast D’Ardennen en La fille inconnue zijn er ook nog enkele coproducties met België in de running, zoals Bacalaureat van Cristian Mungiu, Beyond the mountains and hills van Eran Kolirin, Elle van Paul Verhoeven en I, Daniel Blake van Ken Loach. De 3.000 leden van de European Film Academy moeten nu de genomineerden aanduiden in de categorieën voor beste Europese film, beste regisseur, beste acteur, beste actrice en beste scenarist. Een zevenkoppige jury doet hetzelfde voor meer gespecialiseerde categorieën als beste fotografie. De nominaties worden op 5 november bekendgemaakt.

(Belga/JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content