Daniel Radcliffe gecast voor hoofdrol in ‘Tokyo Vice’

Daniel Radcliffe, beter bekend als Harry “Wingardium Leviosa!” Potter, zal de hoofdrol vertolken in de misdaadtrhiller ‘Tokyo Vice’ van Anthony Mandler.

‘Tokyo Vice’ is gebaseerd op de memoires van Jake Adelstein ‘Tokyo Vice: An American Reporter on the Police Beat in Japan’. Radcliffe kruipt in de huid van de Amerikaanse journalist.

Adelstein deed twaalf jaar lang verslag over de duistere kant van Japan: afpersing, moord, mensenhandel, fraude en natuurlijk, de beruchte Japanse maffia de Yakuza. Hij legde een schandaal bloot dat niet alleen weerklonk in de straten van Tokyo maar ook helemaal zijn weg vond naar de kantoren van de Amerikaanse FBI. Het duurde niet lang vooraleer hij en zijn gezin doodsbedreigingen in de bus kregen.

Anthony Mandler is met ‘Tokyo Vice’ aan zijn regiedebuut toe. Hij maakte eerder wel al talloze reclamespots en videoclips voor dikke namen zoals Taylor Swift en Rihanna. Adelstein zelf en J.T. Rogers verzorgen het script.

Radcliffe heeft zijn dagen als Harry Potter duidelijk achter zich gelaten. Na zeven toverfilms gooide de Brit het even over een andere boeg. Hij was eerst te zien in de horrorfilm ‘The Woman in Black’ en nadien was er het romantisch drama ‘Kill Your Darlings’. Binnenkort kruipt hij in de huid van een verkrachter en moordenaar in ‘Horns’ en hij zou ook meespelen in een adaptatie van ‘Frankenstein’. Een drukke jongen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content