Daniel Craig mogelijk in Finchers Millennium-verfilming

Daniel Craig wordt genoemd als kanshebber op de hoofdrol van Mikael Blomkvist in The Girl With the Dragon Tattoo van David Fincher. Het is het eerste deel in de Engelstalige verfilming van Stieg Larssons Millennium-trilogie.

De 23ste Bond-film loopt vertraging op door de financiële perikelen van filmmaatschappij MGM, dus moet ook 007 Daniel Craig op zoek naar andere bezigheden. De Britse acteur wordt genoemd als kanshebber op de hoofdrol van Mikael Blomkvist in The Girl With the Dragon Tattoo van David Fincher.

De film is het eerste deel in de Engelstalige verfilming van de populaire Millennium-trilogie van auteur Stieg Larsson. The Girl With the Dragon Tattoo werd al in het Zweeds verfilmd door Niels Arden Oplev, met Michael Nyqvist in de hoofdrol, maar regisseur Fincher (Se7en, Fight Club, Zodiac) beweert een ander uitgangspunt te gebruiken en dus geen remake te maken van Oplevs versie.

De gesprekken met Daniel Craig over zijn mogelijke rol in de film zitten nog in een vroeg stadium. Een tijd geleden werd ook Brad Pitt al voorgesteld voor de rol van journalist Blomkvist. Andere namen die voorzichtig gelinkt werden aan de film zijn onder andere Johnny Depp, George Clooney, Carey Mulligan en Natalie Portman. Die laatste twee zouden de rol kunnen opnemen van hacker Lisbeth, de love-interest van Blomkvist. Fincher heeft evenwel laten weten liever een onbekende actrice te casten.

In het eerste deel van Larssons trilogie moet journalist Blomkvist zich na een rechtzaak en gevangenisstraf terugtrekken uit zijn redactie. Kort erna spreekt zakenman Henrik Vanger hem aan om – tegen een rijkelijke vergoeding – de verdwijning van zijn nicht Harriet te onderzoeken, die volgens Vanger vermoord is. Samen met Lisbeth Salander, een computerhacker, begeeft Blomkvist zich in een net van intriges om de zaak op te lossen.

De eerste opnames van Finchers versie zijn gepland in september.

Sanne Jehoul

De trailer van Oplevs Zweedse verfilming:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content