Colorado lokt Quentin Tarantino met belastingvoordeel

© .

De staat Colorado heeft Utah en Wyoming verslagen in de strijd om Tarantino. De Amerikaanse cineast zal de opnames van ‘The Hateful Eight’ op een ranch in The Centennial State laten plaatsvinden.

Colorado heeft een belastingvoordeel van 5 miljoen dollar goedgekeurd om zo de productie van de western ‘The Hateful Eight’ naar hun staat te lokken. Het totale budget van de film schommelt rond de 44 miljoen dollar, waarvan dus 5 miljoen door de staat als aftrekpost wordt gefinancierd. Colorado heeft met dit lokmiddel meteen hun jaarlijkse geldpot die voor dit soort projecten dient, opgebruikt. Ook een deel van het budget van volgend jaar zou al in de nieuwe film van Tarantino zijn gestopt. Utah en Wyoming waren ook in de running, maar moesten onderdoen voor de financiële voordelen van Colorado.

Donald Zuckerman, voorzitter van de filmraad in Colorado, vertelde aan The Denver Post dat zowel de buiten- als binnenscènes worden opgenomen in de staat. Een grote ranch ten westen van het skioord Telluridge zou in aanmerking komen als set voor de prent. Het is de eerste keer sinds ‘True Grit’ in 1969 dat zo’n grote western werd gefilmd in Colorado.

De start van de opnames van ‘The Hateful Eight’ staat gepland op 8 december. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content