Colonia: historische flop voor Emma Watson

© Colonia

Colonia, met Emma Watson en Daniël Brühl, is flagrant geflopt in zijn openingsweekend in Groot-Brittannië. De film bracht slechts 47 pond (omgerekend 55 euro) in het laatje. Dat zeggen verschillende Britse media.

Colonia speelt zich af tijdens de Chileense coup van Augusto Pinochet op de democratisch verkozen president Salvador Allende in 1973. Watson speelt de vriendin van een door Pinochets regime ontvoerde Duitser (Brühl). In de regiestoel zat Florian Gallenberger die ooit nog een Oscar won voor Beste Live Action Short Film.

Tijdens het openingsweekend bracht Colonia slechts 47 pond (55 euro) op. De marketingstrategie achter de film lijkt alleszins weinig doordacht. Colonia kwam uit in niet meer dan drie bioscopen en dat op hetzelfde moment datde film ook gelost werd in video on demand. Het totaal aantal Britten dat de film in de bioscoop ging kijken: vier.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Britse pers verwacht wel dat The Colony, zoals de film in het VK heet, uiteindelijk nog wat zal recupereren op streaming services. Al zou dat ook beperkt kunnen blijven, want de critici lopen niet echt warm voor de romantische trhiller. Een release in België staat voorlopig nog niet op het programma. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content