Colin Farrell en Vince Vaughn worden de nieuwe True Detectives

Colin Farrell and Vince Vaughn © Reuters

Colin Farrell en Vince Vaughn gaan de hoofdrollen vertolken in het tweede seizoen van True Detective. Dat heeft HBO officieel bekend gemaakt.

Colin Farrell en Vince Vaughn gaan de hoofdrollen vertolken in het tweede seizoen van True Detective. Dat heeft HBO officieel bekend gemaakt.

Het duo volgt daarmee Matthew McConaughey en Woody Harrelson op die in het eerste seizoen twee rechercheurs speelden die 17 jaar lang een bizarre moord in Louisiana proberen op te lossen. Het verhaal werd geschreven door Nic Pizzolatto. Hij zal ook het script voor het tweede seizoen schrijven.

Zoals van tevoren al kenbaar was gemaakt zou een tweede seizoen geregisseerd worden door een andere regisseur en andere acteurs zouden de hoofdrollen vertolken. Regisseur Cary Joji Fukunaga nam het eerste seizoen voor zijn rekening, tijdens het tweede seizoen zullen meerdere regisseurs hun opwachting maken. De eerste twee afleveringen zullen geregisseerd worden door Justin Lin (Fast & Furious, Totall Recall Online).

Net als het eerste seizoen bestaat de tweede serie uit acht afleveringen. Colin Farrell kruipt in de huid van Ray Velcoro, een gecompromitteerde detective die moet schipperen tussen zijn bazen in een corrupt politiebureau en de mafia die hem min of meer bezit. Vince Vaughn spelt Frank Semyon, een beroepscrimineel die zijn imperium dreigt te verliezen wanneer zijn poging om naar een legale onderneming te verkassen wordt gedwarsboomd door de moord op zijn compagnon.

Verdere details en bijrollen zijn nog niet bekend gemaakt. De opnames beginnen deze herfst in Californie. De serie zal waarschijnlijk in de zomer van 2015 te zien zijn.

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content