Coens-film ‘True Grit’ opent 61ste Berlinale

‘True Grit’ van Oscarwinnaars Joel en Ethan Coen is de officiële openingsfilm voor de 61ste editie van het filmfestival van Berlijn.

‘Joel en Ethan Coen staan garant voor eigenzinnige Amerikaanse cinema van het hoogste niveau. Met hun gevoel voor ironische humor, markante personages en dito verhalen weten ze het publiek keer op keer te plezieren’ zegt Berlinale-directeur Dieter Kosslick. ‘True Grit is dan ook de geschikte openingsfilm voor de Berlinale 2011.’

Het beroemde regisseursduo – en acteur Jeff ‘The Dude’ Bridges – presenteerden hun briljante komedie ‘The Big Lebowski’ op de Berlinale in 1998. Nu keren ze terug met het klassieke westerndrama ‘True Grit’ met in de hoofdrollen: Oscarwinnaars Jeff Bridges (‘Crazy Heart’) en Matt Damon (‘The Bourne Ultimatum’), Hollywoodster Josh Brolin (‘Wall Street 2’) en de jonge Amerikaanse nieuwkomer Hailee Steinfeld.

Deze herinterpretatie van de gelijknamige klassieke western met John Wayne uit 1969 (die op zijn beurt een adaptatie was van de gelijknamige roman van Charles Portis) vertelt het verhaal van de 14-jarige Mattie (Hailee Steinfeld), die de moordenaar van haar vader wil wreken. Aangezien ze in haar zoektocht naar de voortvluchtige dader weinig hulp krijgt van de autoriteiten, huurt ze de ruwe Marshall ‘Rooster’ Cogburn (Jeff Bridges) in. Samen met hem en Texas Ranger LaBoeuf (Matt Damon) volgt ze het spoor van de voortvluchtige killer (Josh Brolin).

Na hun sensationele debuut met de neo noir-film ‘Blood Simple’ (1984) boekten de gebroeders Coen keer op keer successen bij zowel pers als publiek met films als ‘Fargo'(1996, Oscar voor Beste Scenario), ‘No Country For Old Men’ (2007, drie Oscars in de categorie Beste Filmadaptatie, Beste Film en Beste Regie), ‘Burn After Reading’ (2008) en ‘A Serious Man’ (2009)

Bekijk hier alvast de veelbelovende trailer van de remake/reboot/sequel (wij zijn er nog niet goed uit wát hij nu precies is) ‘True Grit’:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘True Grit’ gaat in internationale première op de 61ste editie van het Filmfestival van Berlijn. Vanaf 23 februari 2011 komt de film ook bij ons in de zalen.

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content