Code 37 vs Kuifje: ronde 2

Vorige week rapporteerde de pers nog dat Code 37 op zijn openingsavond Kuifje had afgetroefd. Nu blijkt dat bericht niet helemaal te kloppen.

Code 37 trok woensdag zo’n 8.000 toeschouwers naar de bioscoopzalen. Daarmee tekende de adaptatie van de tv-serie voor de tweede beste openingsavond voor een Vlaamse film ooit. In enkele Vlaamse bioscopen deed de film het zelfs beter dan Kuifje.

Dat bericht groeide op sommige nieuwssites al snel tot overdreven proporties waarin Code 37 vier- tot zevenmaal meer bezoekers zou gehad hebben. Die vergelijking lijkt toch enigszins bij de haren getrokken als je weet dat Kuifje woensdag meer dan 20.000 toeschouwers naar de bioscopen lokte. Daarbij zou zelfs enkel de versie in 2D geteld zijn. Afgelopen weekend klokte de teller voor The Adventures of Tintin af op meer dan 200.000 bezoekers.

Nu zijn beide films sowieso moeilijk met elkaar te vergelijken. Code 37 komt enkel uit op Vlaams niveau terwijl Kuifje in heel België in de zalen verschijnt. Het is bovendien een internationale superproductie die kan rekenen op enorm veel promotie. De resultaten van Code 37 hoeven in dat opzicht zeker niet onder te doen. In de openingsweek gingen in totaal 79.000 mensen de film bekijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content