Cirque du Soleil voor het eerst op het grote scherm

© Reuters

De bekende Canadese circusgroep Cirque du Soleil is voor het eerst te zien op het grote scherm met de 3D-film ‘Cirque du Soleil: Worlds Away’.

De bekende Canadese circusgroep Cirque du Soleil is voor het eerst te zien op het grote scherm met de 3D-film ‘Cirque du Soleil: Worlds Away’. De film beleeft zijn Belgische première op 12 april en is vanaf 13 april te zien in alle Kinepolis-bioscopen.

‘Cirque du Soleil: Worlds Away’ vertelt het verhaal van de jonge Mia (Erica Kathleen Linz) en circusartiest Aerialist (Igo Zaripov). Het tweetal komt na een val terecht in de wondere wereld van Cirque du Soleil. Gescheiden door de val reizen ze door verschillende droomwerelden en start de zoektocht naar elkaar. Doorheen hun zoektocht komen ze in aanraking met de performers en performances van Cirque du Soleil.

De 3D-film werd geregisseerd door Andrew Adamson, bekend van ‘Shrek’ en ‘The Chronicles of Narnia’, en geproducet door James Cameron, die de kaskrakers ‘Titanic’ en ‘Avatar’ op zijn palmares heeft staan. Voor ‘Cirque du Soleil: Worlds Away’ werden tien 3D-camera’s gebruikt om te filmen tijdens de verschillende liveoptredens van het circusgezelschap.

Cirque du Soleil ontstond in 1984 uit een groep van twintig straatartiesten. Ondertussen is de groep uitgegroeid tot een bedrijf met 5.000 werknemers, onder wie 1.300 artiesten uit meer dan 50 landen. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content