Cinema ZED opent nieuwe filmzalen in Leuven met avant-première La La Land

La La Land, met Emma Stone en Ryan Gosling. © /

Met een avant-première van ‘La La Land’, de nieuwe film van Damien Chazelle, opent Cinema ZED woensdagavond haar nieuw filmzalencomplex in de Vesaliussite in het centrum van Leuven.

La La Land, recente lieveling tijdens de Golden Globes, mag de nieuwe filmzalen van Cinema ZED inhuldigen.

Het complex omvat twee nieuwe bioscoopzalen met respectievelijk 148 en 70 zitjes. Cinema Zed beschikt hiermee voortaan over drie zalen, want het behoudt haar zaaltje met 96 plaatsen in het kunstencentrum STUK aan de Naamsestraat.

De twee nieuwe filmzalen situeren zich in de kelderverdieping van de nieuwe Vesaliussite, die eind september de deuren opende op de hoek van de Vesalius- en Tiensestraat en voorts nog 69 appartementen omvat, naast 60 studentenkamers, 10 handelsruimtes en een KUL-auditorium met plaats voor 740 studenten. Zowel het auditorium als de filmzalen situeren zich in de kelderverdieping en zijn eigendom van de KU Leuven.

Cinema ZED zal voor grote evenementen ook beroep kunnen doen op het auditorium. Cinema ZED wil in deze twee nieuwe zalen het hele jaar door dagelijks 6 a 10 films vertonen. In de zaal van het STUK zal het aantal vertoningen beperkt blijven tot 2 per dag in de periode van eind september tot eind mei. Cinema ZED wil in de nieuwe zalen een gevarieerd programma aanbieden met een focus op nieuwe releases aangevuld met een divers aanbod aan documentaires, jeugdfilms, wereldcinema, filmklassiekers en kortfilmcompilaties, geregeld onderbroken door festivals en evenementen. Tijdens de komende week worden een hele reeks exclusieve avant-premières gedraaid.

Cinema ZED is een onderdeel van de vzw Fonk, bekend van de Leuvense filmfestivals Docville en het Kortfilmfestival. Het programmeert in het STUK al verschillende jaren de betere film. Naast de twee filmzalen beschikt de vzw in het complex van de Vesaliussite ook over een nieuwe administratieve ruimte en een cultuurcafé dat binnenkort de deuren zal openen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content