Cinema Cartoon’s heropent op 28 februari

© Twitter

Op vrijdag 28 februari 2014 opent de vernieuwde cinema Cartoon’s in het centrum van Antwerpen opnieuw de deuren. Dat kondigen de twee nieuwe overnemers aan.

Eind september 2013 werd Cinema Cartoon’s in Antwerpen failliet verklaard. Gevolg: een grote golf van teleurstelling bij de liefhebbers van arthouse cinema. Maar al gauw werden zij gesust met beter nieuws: de legendarische bioscoop zou overgenomen worden door de Lumière Groep en de Nederlandse distributeur Wild Bunch. Maar na deze aankondiging bleef het lang stil.

Aanvankelijk was het de bedoeling om de bioscoop voor eind 2013 te heropenen in een nieuw kleedje. Zo zou de Cartoon’s moeten voldoen aan strengere kwaliteitseisen van de zalen, het beeld en het geluid. Een vaste maandprogrammering zou het publiek op tijd informeren. Bovendien zou de nieuwe eigenaar de horecafaciliteiten nieuw leven in blazen.

Nu, iets later dan gepland, kondigen de overnemers van Lumière Groep en Wild Bunch aan dat de Cartoon’s helemaal opgefrist is en eind februari weer opengaat voor het publiek. De bioscoop kreeg een grondige vernieuwing van het interieur en de digitale projectie. Ook het oude café gaat na acht jaar opnieuw open. Elke dag zullen in alledrie de zalen 4 à 5 voorstellingen geprogrammeerd worden. Dat vaste maandprogramma kan je vanaf 21 februari vinden op de website cinemacartoons.be (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content