Cinema Cartoon’s blijft voortbestaan

© Twitter

Het is officieel: het voortbestaan van Cinema Cartoon’s is verzekerd. Filmdistributeurs Lumière Groep en Wild Bunch gaan samenwerken om de failliete Antwerpse cinemazaal over te nemen en zo snel mogelijk te heropenen.

Het is officieel: het voortbestaan van Cinema Cartoon’s is verzekerd. ‘De Belgische Lumière Groep en de onafhankelijke Nederlandse distributeur Wild Bunch gaan samenwerken om de failliete Antwerpse bioscoopzaal over te nemen en zo snel mogelijk te heropenen’, zo luidde een officiële gezamelijke mededeling. ‘Daarover werd een akkoord bereikt met curator Wim Dejosse.’

Minder dan vier weken nadat de alternatieve bioscoop Cartoon’s failliet werd verklaard, heeft het Antwerpse instituut officieel twee overnemers: Wild Bunch en Lumière. ‘Deze samenwerking is ontstaan vanuit onze gedeelde overtuiging dat we de infrastructuur van de stadsbioscopen in Vlaanderen niet tot stilstand mogen laten komen. Bovendien kunnen we samen een gezonde financiële structuur garanderen,’ aldus Pim Hermeling van Wild Bunch, en Alexander Vandeputte en Jan De Clercq van Lumière.

Naar het voorbeeld van het Brugse Lumière
De Cartoon’s zal voortaan uitgebaat worden naar het model van de succesvolle Brugse stadsbioscoop Lumière. Zo zal de cinemaalzaal moeten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de zalen. ‘Beeld en geluid moeten perfect zijn voor een optimale kijkervaring’, klinkt het. Een vaste maandprogrammering moet ook het publiek goed op voorhand informeren over de inhoud en de vertoningsmomenten van de geprogrammeerde films.

Bovendien zal de nieuwe eigenaar de horeca-faciliteiten nieuw leven inblazen, zodat een bezoek aan cinemazaal weer een avondvullende filmervaring wordt.

Wanneer de Cartoon’s opnieuw de deuren zal openen is nog niet bekend. De doelstelling is om dat in elk geval voor eind 2013 te doen.

‘Nymphomaniac’

Distributeur Wild Bunch Benelux, in 2008 opgericht, heeft titels als ‘Helaasheid Der Dingen’, ‘Melancholia’, ‘We need to talk about Kevin’ en ‘Jagten’ in zijn collectie. Ook het controversiële ‘Nymphomaniac’ van enfant terrible Lars Von Trier – in première op kerstmis – werd al binnengehaald en kan je dus verwachten op het programma. De Lumière Groep, ook een actieve speler in de filmwereld, bracht al films als ‘De Rouille et d’os’ en ‘La Meglio Gioventu’ uit, en binnenkort ‘Blood Ties’, de eerste Amerikaanse film met Matthias Schoenaerts (en Marion Cotillard en Mila Kunis). (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content