Cinema Arenberg sluit definitief de deuren

De 39.000 handtekeningen voor de petitie en de duizenden steunbetuigingen mochten niet baten.

39.000 handtekeningen voor de petitie. Een carte blanche van 60 persoonlijkheden uit de culturele wereld. Duizenden steun- en solidariteitsbetuigingen uit de hele wereld. Niets mocht baten. Cinema Arenberg sluit op zondag 4 december definitief de deuren. Deze culturele Brusselse instelling, die bijna dertig jaar bestaat, stelt zijn deuren in de Koninginnegalerij nog een laatste keer open voor zijn trouwe publiek. Het complex komt in handen van een Frans-Belgische groep rond de Brusselse regisseur Henri De Gerlache.

De vzw Cinédit, die de pedagogische projecten, het festival Ecran Total en het hart van de dagelijkse programmatie van Cinema Arenberg op zich nam, zal zijn geëngageerde werking verderzetten. Op die manier kan het project ‘cultureel cinematografisch centrum’ van Cinema Arenberg verdergezet worden.

Met dat doel voor ogen zal Cinédit het partnership, dat twee jaar geleden werd opgestart, met de vzw Indications verderzetten. Samen willen ze de kritische geest van jongeren ontwikkelen en hen laten kennismaken met de verschillende artistieke expressievormen.

Of Cinema Arenberg een vervolg krijgt in Vorst, is nog onzeker.

Elien Haentjens

Tijdens het laaste weekend van Cinema Arenberg kosten kaartjes slechts 5 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content