Christopher Plummer ontvangt Joseph Plateau Honorary Award tijdens Film Fest Gent

Christopher Plummer © REUTERS

De Canadese “acteurveteraan” Christopher Plummer krijgt op 14 oktober van Film Fest Gent een Joseph Plateau Honorary Award, de prijs voor wie een speciale bijdrage leverde aan de kunst van het filmmaken. Plummer komt er “Remember” voorstellen, de nieuwste film van zijn landgenoot Atom Egoyan, waarin hij een door dementie geplaagde Nazi-jager speelt.

“Wie Plummers overweldigende filmografie op IMDb overloopt begint lichtjes te duizelen bij zijn 204 credits. Live-tv, tv-series, tv-films, speelfilms, toneel op Broadway en in de Londense West End, stemmen in animatiefilms en videogames”, zegt artistiek directeur Patrick Duynslaeger (Film Fest Gent).

“Plummer is overigens één van de negen acteurs die de hoogste onderscheiding mocht ontvangen uit de wereld van de film (Oscar), de televisie (Emmy) en het theater (Tony).” Plummer is onder meer bekend van “The Girl with the Dragon Tattoo”, “Beginners”, “The Last Station”, “A Beautiful Mind”, “Syriana, “The Sound of Music”.

“Hoewel gezegend met een karakterkop die je herkent uit de duizend, is hij ook een ware kameleon die met gemak in de huid kruipt van de meest diverse historische en mythische personages.” Het Film Fest Gent eert Plummer op 14 oktober met een Joseph Plateau Honorary Award in het Gentse stadhuis. Overigens ontvangt Film Fest Gent die dag onder meer ook de Japanse grootmeester Hirokazu Koreeda en de Ierse acteur Colin Farell.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content