Christophe Honoré sluit Cannes af

De Franse cineast Christophe Honoré mag op 22 mei 2011 het prestigieuze filmfestival van Cannes afsluiten met zijn nieuwste langspeelfilm ‘Les Bien-Aimés’.

De franse filmmaker lijkt het niet zo voor afwisseling te hebben. De jonge acteur Louis Garrel zal voor de vijfde keer in een Honoré-film te zien zijn. Ook zijn tegenspelers Chiara Mastroianni en Ludivine Sagnier hebben hun entrée in zijn films niet gemist. Beide actrices konden in 2007 in ‘Les Chansons d’Amour’ aan het werk gezien worden. De gevierde Française Catherine Deneuve, de moeder van Chiara Mastroianni in real life, mocht ook de cast vervoegen.

‘Les Bien-Aimés’ vertelt het verhaal van een moeder en dochter die beiden nogal tumultueuze liefdeslevens lijden. De cineast volgt eerst het leven van de moeder in de jaren ’60 wanneer ze haar geliefde vanuit Parijs achterna wil reizen naar Praag, maar door de Russen wordt tegengewerkt. De regisseur maakt vervolgens een sprong van dertig jaar. De dochter is ondertussen volwassen en is smoorverliefd op een Londense man die niet in staat blijkt om haar gevoelens te beantwoorden.

Honoré’s nieuwe prent wordt buiten de officiële competitie vertoond. In 2007 dong hij wel mee naar een Palm d’Or met zijn romantische ‘Les Chansons d’Amour’.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content