Christian Bale hoofdrol in Chinese Oscarinzending

© nvt

De Britse Batman-ster Christian Bale kreeg van de Chinese regisseur Zhang Yimou de hoofdrol in The Flowers of War. Met deze prent zal Yimou meedingen op de prestigieuze Academy Awards.

Zhang Yimou is een van de grootste Chinese cineasten van het moment. Zijn bekendste film is wellicht The House of Flying Daggers (2004). Ook Raise the Red Lantern (1991) en Hero (2002) zullen waarschijnlijk belletjes doen rinkelen.The Flowers of War is zijn recentste, met Christian Bale in de hoofdrol.

The Flowers of War speelt zich af in de tweede Sino-Japanse oorlog. Die liep van 1937 tot het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945. Het bloedbad van Nanjing geeft de aanleiding. Een aantal moedige vluchtelingen zoeken onderdak in een kerk. Ze proberen koste wat het kost het leven van een aantal scholieren te beschermen tegen de onophoudelijke geweldplegingen tijdens de hevige oorlog tussen Japanners en Chinezen.

De Britse acteur Christian Bale is al lange tijd geen onbekende meer. Hij kruipt al sinds 2005 in de huid van Bruce Wayne en zijn alterego Batman. In 2012 wordt The Dark Knight Rises verwacht, de derde in de Batman-reeks van Christopher Nolan. Zijn rol in American Psycho (2002) is echter ook niet onopgemerkt voorbij gegaan.

Dit weekend werd beslist dat The Flowers of War van Zhang Yimou China zou vertegenwoordigen op het grootste filmevenement van 2012: The Academy Awards. In februari dingt de film mee naar de felbegeerde Oscars. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content