Chloë Sevigny stelt kortfilm ‘Kitty’ voor tijdens Cannes

Chloë Sevigny © Reuters

Actrice en stijlicoon Chloë Sevigny maakt haar regiedebuut tijdens het Filmfestival van Cannes. Ze maakte een kortfilm over een meisje dat ervan droomt om een kat te zijn en op een goede morgen wakker wordt in de gedaante van een poes.

In een interview met The Cut deelde de actrice informatie over haar surreële project. ‘Ik koos het verhaal omdat het een element van magisch realisme heeft en daar kijk ik zelf heel graag naar. Ik wilde een throwback doen naar films uit de jaren tachtig, waar ze special effects combineerden met make-up en verkleedkleren.’

De film gaat over transformaties en de relatie van een meisje met haar moeder. ‘Er zitten heel wat thema’s in die me aanspreken’, licht Sevigny toe. Het script zou gebaseerd zijn op een verhaal van Paul Bowles.

De film gaat in mei in première tijdens het Filmfestival van Cannes. De actrice wil in de toekomst meer regieprojecten aannemen en tegelijkertijd blijven acteren. zo verschijnt ze nog in een film over Lizzie Borden, speelt ze mee in een stoner horrorfilm en slaat ze opnieuw de handen in elkaar met Whit Stillman. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content