Chloë Grace Moretz als zeemeermin in ‘The Little Mermaid’

Chloe Grace Moretz © AP - Nathan Denette

Sofie Coppola out, Chloe Grace Moretz in. Dat is de tussenstand tijdens de pre-productiefase van de langverwachte film The Little Mermaid, die trouwens niéts te maken heeft met de gelijknamige Disney-variant uit 1989.

Chloë Grace Moretz, vooral gekend voor haar (grofgebekte) rollen in Kick-Ass (2010), Carrie (2013) en de serie 30 Rock, trekt binnenkort haar meerminnenstaart aan. Universal maakt namelijk een eigen versie van het sprookje van Hans Christian Andersen, in samenwerking met screenwriter Richard Curtis (Bridget Jones’s Diary (2001) en Love Actually (2003)). Over de cast was er voorheen nog niets bekend, maar nu is dus aangekondigd dat de 18-jarige Moretz de rol van ‘hoofdmeermin’ zal spelen.

Dat zou natuurlijk wel eens een stomp in de maag kunnen zijn voor Disney, die al enkele jaren druk bezig is met het tot leven brengen van hun oeuvre klassieke tekenfilms: Maleficent, Cinderella, maar ook het opkomende Jungle Book zijn daar voorbeelden van.

Tasten in het duister

Voorlopig is er nog geen regisseur aangeduid voor de film. Eerder werd Sofia Coppola overwogen, maar zij verliet het project eerder dit jaar door “creatieve meningsverschillen met de studio’s.” We weten voorlopig niets meer over het project, behalve het feit dat The Little Mermaid een veel donkerdere ondertoon zal krijgen dan de tekenfilmversie.

Wat betreft de casting van Prince Eric, zouden wij niet verbaasd zijn moesten één van volgende knappe heren gecast worden voor de sprookjesprent: Henry Cavill (Man of Steel, The Tudors), Matt Bomer (Magic Mike, American Horror Story), Liam Hemsworth (The Hunger Games) of Richard Madden (Game of Thrones).

(EVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content