Catherine Deneuve in nieuwste prent van Jaco Van Dormael

Filmmonument Catherine Deneuve is de nieuwste aanwinst voor ‘The Brand New Testament’, de surrealistische komedie van Jaco Van Dormael over God (Benoit Poelvoorde) die met zijn gezin in Brussel woont.

De Franse filmster Catherine Deneuve is toegevoegd aan de cast voor de nieuwe film van Jaco Van Dormael, “The Brand New Testament”. In deze surrealistische komedie, waarin God in Brussel woont met zijn vrouw en dochter, wordt God gespeeld door komiek Benoit Poelvoorde en zijn vrouw door Yolande Moreau.

In het origineel door Jaco Van Dormael en Thomas Gunzig geschreven scenario is God een personage dat door zijn familie niet op handen wordt gedragen. Zijn dochter, Ea, besluit om thuis weg te lopen, niet voor eerst de computer van haar vader te hebben gehackt om zo iedereen op aarde te laten weten wanneer ze gaan sterven. Vervolgens voelt God zich verplicht om de straat op te gaan om zijn dochter terug te zoeken en ontdekt hij zo de gruwel op de wereld die hij zelf heeft
geschapen.

De opnames beginnen op 7 juli in Brussel met Christophe Beaucarne als ‘director of photography’. Hij werkte al eerder samen met Jaco Van Dormael aan zijn vorige film uit 2009, “Mr Nobody”.

“Brand New Testament” is opgezet als een coproductie tussen België, Frankrijk en Luxemburg en wordt geproduceerd door Jaco Van Dormael en Olivier Rausin. Frank Van Passel van productiehuis Caviar produceert mee vanuit Vlaanderen.

In 1991 won Jaco Van Dormael met zijn langspeelfilm “Toto le héros” in Cannes de Caméra d’Or, de prijs voor het beste debuut. In 1996 kregen Pascal Duquenne en Daniel Auteuil beiden de prijs voor Beste Acteur voor hun rol in Van Dormaels “Le huitième jour”. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content