Catherine Deneuve eregast op de Knack Focus Festivaldag

Het blitsbezoek van Catherine Deneuve, vlak voor de vertoning van slotfilm Potiche, was de kers op de taart van een geslaagde Focus Filmfestivaldag.

Catherine Deneuve hield het kort in Gent, maar verwende wel de 360 deelnemers aan de Focus Knack Festivaldag zaterdag 16/10. Het grote icoon van de Franse cinema gaf weinig interviews, beperkte haar tv-interviews tot het strikte minimum en was ook tijdens de officiële voorstelling van haar nieuwe film Potiche zeer beknopt en gehaast. Reden te meer om haar bezoekje aan de Knack Focus Festivaldag te savoureren. Net voor de vertoning van de slotfilm van deze jaarlijkse marathon, de satirische komedie Potiche, stelde hoofdredacteur Patrick Duynslaegher mademoiselle Deneuve voor aan ons enthousiast lezerspubliek, samen met de Belgische acteur Jeremy Renier en de Franse sterregisseur François Ozon. Het trio beantwoordde bij wijze van introductie enkele vragen. Tijdens een korte babbel achteraf in de champagnebar was de meest filmminnende ster van haar generatie ook lovend over het concept van de Focus Festivaldag en vond ze het fantastisch zo’n overvolle zaal te zien gevuld met filmliefhebbers die bereid zijn al die uren in het donker te slijten. ‘Mais, ce ne sont que des bons films’, was haar reactie toen ze wat uitleg kreeg over de vier andere films. Vooral de nieuwe Gregg Araki – Kaboom – vond ze prachtig.

Er is tijdens haar bezoekje aan het Filmfestival Gent veel geroddeld over diva-grillen en sterallures; de Knack Focus lezers kregen in de eerste plaats een grote actrice en een cinefiele pur sang te zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content