Cannes brengt hommage aan overleden Claude Miller

Het jaarlijks filmfestival van Cannes zal dit jaar op 27 mei afsluiten met de film ‘Therese Desqueyroux’. Regisseur Claude Miller overleed eerder deze maand net na het afwerken van de film.

‘Therese Desqueyroux’ werd in 1927 uitgebracht door Frans auteur Francois Mauriac en werd één van zijn bekendste romans. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die wordt vrijgesproken voor poging tot moord op haar bourgeois echtgenoot. Het boek begint na haar vrijspraak en keert terug in het verleden om de lijdensweg van de vrouw te vertellen.


Claude Miller verfilmde de roman met Audrey Tautou in de hoofdrol. Hij slaagde erin om de film af te maken net voor hij bezweek aan kanker op 4 april dit jaar. Om één van de iconen van de Franse cinema te eren, besloot de festivalorganisatie om het festival af te sluiten met de screening van Miller’s zwanenzang. Samen met openingsfilm ‘Moonrise Kingdom’ van Wes Anderson en de deelnemende kortfilms, is ‘Therese Desqueyroux’ één van de weinige namen die al bekend is.


Vandaag (19 april) om 11u maakt de festivalorganisatie de lijst van deelnemers bekend. Focus houdt u op de hoogte.
(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content