Cannes 2011: update officiële selectie

“The Artist” van de Franse cineast Michel Hazanavicius zal de officiële selectie van Cannes dit jaar vervoegen. Ook de sectie ‘Un Certain Regard’ krijgt er een titel bij.

De officiële selectie van Cannes 2011 telt nu om en bij de twintig prenten. Michel Hazanavicius, regisseur van onder meer ‘OSS 117: Cairo, Nest of Spies’, stelt “The Artist” voor op het filmfestival. Het is geleden van 2006 dat de filmmaker nog eens met een nieuwe film naar Cannes afzakt. ‘The Artist’ is een stomme film waarin een liefdesverhaal zich afspeelt in de jaren ’20.

Naast de officiële selectie mag ook de speciale sectie ‘Un Certain Regard’ een prent aan de affiche toevoegen. “Elena” van de Russische acteur en filmmaker Andrey Zvyagintsev zal zaterdag 21 mei de nevensectie afsluiten.

Ondertussen is de Jury van ‘Un Certain Regard’ compleet. De Jury zal voorgezeten worden door de Servische regisseur Emir Kusturica. De Franse actrice Elodie Bouchez, The Guardian-criticus Peter Bradshaw, Geoffrey Gilmore van Tribica Enterprises en Daniela Michel van het Morelia Festival zullen hem daarin bijstaan.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content