Cannes 2011: De deelnemende films

De lijst van regisseurs die dit jaar met hun jongste film meedingen naar een Gouden Palm op het 64ste filmfestival van Cannes, oogt indrukwekkend.

De lijst van regisseurs die dit jaar met hun jongste film meedingen naar een Gouden Palm op het 64ste filmfestival van Cannes, oogt indrukwekkend. Drie voormalige Palmwinnaars maken hun opwachting: Nanni Moretti met “Habemus papam”, Lars Von Trier met “Melancholia” en de broers Dardenne met “Le gamin au vélo”. Een andere ex-winnaar, Gus Van Sant, opent de sectie Un Certain Regard met “Restless”.

Ander bekend volk in competitie: Pedro Almodovar (“La piel que habito”), Aki Kaurismaki (“Le Havre”), Terrence Malick (“The tree of life”) en Paolo Sorrentino (“This must be the place”). Voor het eerst zijn er vier cineastes met een film in competitie: Lynne Ramsey met “We need to talk about Kevin”, Maïwenn met “Polisse”, Naomi Kawasi met “Hanezu no tsuki” en Julia Leigh met haar debuutfilm “Sleeping beauty”. Ook “Michael” van Markus Schleinzer is een debuutfilm.

“Ichimei” (“Hara-Kiri: Death of a Samuraï”) van Takashi Miike kan dan weer de eerste 3D-film worden die een Gouden Palm binnenrijft.

De andere films in competitie: “L’Apollinide – Souvenirs de la maison close” van Bertrand Bonello, “Pater” van Alain Cavalier, “Hearat Shulayim” van Joseph Cedar, “Bir Zamanlar anadolu’da” van Nuri Bilge Ceylan, “La Source des femmes” van Radu Mihaileanu, “Drive” van Nicolas Winding Refn.

De organisatoren zagen 1.715 films om tot een selectie te komen. Juryvoorzitter is Robert de Niro. De samenstelling van de jury wordt volgende week bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content