Bryan Singer gaat volgende film in het donker maken

© gf

Regisseur Bryan Singer (‘The Usual Suspects’) gaat zijn nieuwe sprookjesbewerking ‘Jack The Giant Killer’ opnemen met natuurlijke belichting, door gebruik te maken van de zogenaamde EPIC Red cameratechnologie.

Voor zijn nieuwste project ‘Jack The Giant Killer’, zal regisseur Bryan Singer niet alleen de 3D-technologie naar zijn hand zetten. De ‘Usual Suspects’-regisseur gaat de film ook opnemen zónder kunstmatig licht maar met enkel en alleen natuurlijke belichting, door gebruik te maken van de zogenaamde EPIC Red technologie; camera’s met een erg compact formaat en buitengewoon hoge resolutie. Ook Stanley Kubrick paste een gelijkaardig creatief procédé toe in 1975 voor zijn kostuumfilm ‘Barry Lyndon’.

‘Jack The Giant Killer’ betreft een moderne en volwassen variant op het sprookje Jaap en de Bonenstaak van Darren Lemke. De animatiefilm zal handelen over de ontvoering van een prinses, een smet op de langdurige vrede tussen mensen en reuzen. De bewerking van het verhaal is in handen van Mark Bomback en Christopher McQuarrie, die een Oscar won voor zijn screenplay van Singer’s ‘The Usual Suspects’.

Vanaf februari 2011 zullen de opnames aanvangen. Het gerucht doet de ronde dat Aaron Johnson (Kick-Ass) meedingt naar een hoofdrol.

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content