Brussels Jazz Orchestra fier op Oscar voor Beste Filmmuziek

Het Brussels Jazz Orchestra, dat de compositie van Ludovic Bource uitvoerde is fier op de Oscar die de filmmuziek van de Franse stomme film “The Artist” heeft gewonnen.

De filmmuziek van “The Artist”, met de regie van Michel Hazanavicius, is een compositie van Ludovic Bource en werd uitgevoerd door het Brussels Jazz Orchestra, het Brussels Philharmonic en jazzpianist Jef Neve.

Het Brussels Jazz Orchestra speelt onder meer het nummer “Peppy and George”, dat de tapdansscène van de hoofdpersonages begeleidt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Naamsbekendheid

De Oscar zorgt alvast voor een grotere naamsbekendheid van het orkest: “Normaal moeten wij vechten voor aandacht van de media”, aldus een woordvoerder van de big band. “De Oscar is daarvoor echt een geschenk.”

Manager Koen Maes vertelt dat de internationale erkenning alvast meer aanvragen voor concerten hebben opgeleverd. Het is evenwel nog afwachten in welke mate daaraan gevolg kan gegeven worden. De impact van de Oscar moet in de komende dagen ook nog duidelijk worden.

Palmares

De Oscar voor Beste Originele Filmmuziek is niet de eerste bekroning van de filmmuziek van “The Artist”. Eerder werden ook al een European Film Award, een Golden Globe, een BAFTA en een César in de wacht gesleept. De musici en het management van het orkest zijn fier op dat palmares en danken iedereen die aan de productie heeft bijgedragen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content