Brussels Film Festival op zoek naar beste Europese prent

© BRFF

Dit weekend is de 14e editie van het Brussels Filmfestival van start gegaan in Flagey en Cinematek. Een week lang gaat de jury op zoek naar het beste uit de Europese cinema.

De Europese cinema was verantwoordelijk voor Woody Allens bekende woorden “I always wanted to be a foreign filmmaker.” Maar terecht dus dat ons continent haar eigen filmfestival heeft.

Het Brussels Film Festival staat in het kort voor: een rondreis door Europa, 100 kort- en langspeelfilms, een prijzenpot van meer dan € 50.000 om de creatie en promotie van de Europese cinema aan te moedigen, een Panorama sectie, avant-premières, kortfilms van bij ons en muziekdocumentaires. Voorts op het programma: debatten, lezingen, masterclasses, speciale voorstellingen, DJ-sets en natuurlijk onze sfeervolle, gratis filmvoorstellingen in openlucht op het Heilig-Kruisplein. De moeite dus om een kijkje te nemen in het programma.

Ook Toni Erdmann, die al hoge ogen gooide op het filmfestival van Cannes, wordt vertoond in Brussel. Wij mogen er drie lezers naartoe sturen met elk twee vrienden, nadat ze een volledige look hebben aangemeten gekregen door M.A.C. Meedoen aan de wedstrijd kan hier.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content