Broken Circle Breakdown bekroond met een Gouden Award

Broken Circle Breakdown, de nieuwste film van Felix van Groeningen, is door het Filmfestival Oostende bekroond met een Gouden Award.

De film is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh, in samenwerking met Mieke Dobbels, waarmee hij in Vlaanderen en Nederland alle parochiezalen, volkshuizen en culturele centra liet vollopen.

The Broken Circle Breakdown, dat op de openingsdag van het Filmfestival van Gent in première ging, vertelt het liefdesverhaal van Elise en Didier. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een bandje. Ondanks hun verschillende karakters is het liefde op het eerste gezicht. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst en tegelijk ook een naïeve romanticus. In haar nek staat een kruis getatoeëerd, toch is ze de nuchterheid zelve.

Wanneer hun dochtertje Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar als Maybelle zes is, wordt ze ernstig ziek. Didier en Elise reageren totaal verschillend. ‘The Broken Circle Breakdown’ is een intens melodrama, vol passie en muziek. Over hoe liefde het noodlot overwint en soms ook niet.

Opmerkelijk is ook het succes van de soundtrack op iTunes waar het album al enkele dagen de nummer 1 positie bekleedt en daarbij alle internationale artiesten achter zich laat. (MS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content