Britse regisseur Alan Parker juryvoorzitter Film Fest Gent

© BELGAIMAGE

De Britse regisseur Alan Parker zit tijdens het komende Film Fest Gent, van 13 tot 24 oktober, de internationale jury voor. Het Film Fest Gent lanceert vandaag ook zijn affiche met daarop het Britse stijlicoon Twiggy, om de focus op Britse cinema kracht bij te zetten.

“Zoals veel van zijn generatiegenoten wisselde Alan Parker zijn puur Britse films altijd af met grotere Amerikaanse producties, maar nooit voor vrijblijvend Hollywoodvertier”, zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher van Film Fest Gent over de keuze. Parker maakte onder meer een aantal kritische films die de schaduwzijde toonden van de “American Dream” en muziek speelde in veel van zijn werk een doorslaggevende rol, merkt Duynslaegher nog op.

Ideale voorzitter

Dat Parker ook een scherp gevoel voor humor bezit, wat onder andere blijkt uit de (zelf)spotprenten die hij maakt over het filmberoep, maakt van hem de ideale voorzitter, aldus nog Duynslaegher. Alan Parker wordt in de jury vergezeld door auteur en regisseur Marjane Satrapi, regisseurs Caroline Strubbe en Franco Lolli en filmrecencent Boyd van Hoeij.

Twiggy

Voor het affichebeeld van de 42ste editie kiest Film Fest Gent voor een iconisch beeld dat een link heeft met het programma. “En wie kan men beter kiezen dan Twiggy voor een editie die focust op Britse cinema. Twiggy was niet alleen het eerste model met de status van een superster, maar ook de incarnatie van de spirit van de Swinging Sixties toen Londen het bruisende centrum was van alles wat jong, hip, gedurfd en kleurrijk was.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content